Jag har läst och godkänner Köpvillkoren och Sekretesspolicyn Till Kassan Fortsätt handla Produkten är lagd i kundvagnen Lägg till i kundvagn

Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug

December 05, 2017 0 Kommentarer

Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug

Alexandra hade ett toppjobb inom PR när hon bestämde sig för att säga upp sig och följa sin dröm om att jobba med träning. Idag bloggar hon på tidningen Elle och har byggt upp sitt egna träningskoncept ”Night fight”.

Träningen har alltid varit en stor del av Alexandras liv och redan som 17-åring blev hon tillfrågad om att bli instruktör på gymmet hon tränade på. Efter studenten valde hon dock att ta en helt annan väg.

– Folk omkring mig tyckte att jag skulle satsa helhjärtat på träningen. Men där och då vågade jag inte det och började plugga PR istället. Jag fick bland annat jobb på Filippa K och en annan PR-byrå. Men jag kände hela tiden att jag inte fick jobba med människor på det sättet som jag egentligen ville. Tillslut valde jag faktiskt att säga upp mig och började jobba på restaurang för att hitta tillbaka till glöden för vad jag verkligen ville hålla på med. Och för 2,5 år sedan valde jag att starta mitt egna träningsföretag.

Idag bloggar hon om hälsa, livsstil och träning på tidningen Elle men det var inte alltid självklart för Alexandra att börja blogga.

– Jag har alltid gillat att skriva och att ta bilder men har haft lite fördomar kring bloggande. Jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att vara kreativ och få ut mitt budskap kring långsiktig träning. Jag gav det en chans och jag märkte direkt att jag tyckte det var så otroligt kul och en härlig uttrycksform. Redan då sa jag till mig själv att jag i framtiden ska blogga för Elle, nästan på dagen ett år senare hör Elle av sig och frågar om jag ville börja blogga för dem.


"Kraften som driver mig är att jag gör det jag älskar,

och då måste jag bara komma dit jag vill."
 

Alexandra brinner av att skapa hälsa baserat på långsiktighet och har själv tagit fram konceptet Night Fight. Det är en kampsportsinspirerad klass där fokus ligger på musik och upplevelse.

– Här får alla deltagare en egen säck och lokalen är nedsläckt. Båda de sakerna bidrar till att folk känner sig trygga. Alla kan köra sitt race och man är inte beroende utav någon annan. Det är ett skitjobbigt pass, men när det är så pass roligt tänker man inte på hur jobbigt det är.

Hon tror inte på bootcamps och snabba lösningar. Om man inte är van vid att träna och vill börja så har hon ett tips som funkar varje gång.

– Mitt tips är att göra en åtta veckors plan där man tränar två dagar i veckan. Inte mindre men absolut inte mer. Efter åtta veckor kan man lägga till mer om man känner det. Det många gör fel är att man gör på för hårt i början och tröttnar.

Alexandra Kamperhaug Blogg Reportage

Alexandra lyser av målmedvetenhet, men hon själv menar på att hon inte själv ser sig som direkt målmedveten.

– Kraften som driver mig är att jag gör det jag älskar, och då måste jag bara komma dit jag vill. Jag tänker inte så mycket på att det är ett mål, utan jag drivs av min passion.


"Du kommer bli en gladare och bättre människa.

Tänk känslan av att känna dig stark..."

Hon har ett stort intresse för träningskläder och kallar sig själv för en funktionsnörd.

– Mitt intresse för träningskläder är alldeles för stort och har alltid varit. Jag är också en funktionsnörd vilket jag får skylla på pappa för. Han var alltid noga med att jag skulle ha rätt kläder när jag åkte skidor och så vidare. Nu när jag springer mellan möten och kunder är det perfekt med athleisurekläder.

Innan samtalet med Alexandra är över frågar jag varför man ska boka in ett träningspass reda nu

– Du kommer bli en gladare och bättre människa. Tänk känslan av att känna dig stark, och av att känna lugn. Endorfiner som skojar runt och sömn som är godare och hud som får glow.

Om du vill läsa mer om Alexandra hittar du hennes blogg här. Om du gillar härliga träningsbilder i fantastiska miljöer bör du följa henne under namnet @kamperhaug på Instagram.

 

 
Också i Lifestyle

Hon gör Sverige rikare på entreprenörer
Hon gör Sverige rikare på entreprenörer

Oktober 25, 2017 0 Kommentarer

Det kan kännas skrämmande och svårt att ta klivet ut och bli entreprenör. Det har 26-åriga Klara-Maria Mach erfarit och ägnar sig nu åt att hjälpa andra. I år har hon lagt fokus på att stötta fler kvinnor och studenter. Men kan vem som helst bli entreprenör? Vi har pratat med Klara-Maria om vad som krävs, vilka misstag man ska undvika och hur man blir proffs på att mingla.

Läs mer

Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”
Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”

Oktober 11, 2017 0 Kommentarer

Hon gjorde det som många bara drömmer om att våga. Vad andra tänkte och tyckte spelade ingen roll när Josefine Bengtsson lämnade karriären för att satsa helhjärtat på yogan. Idag driver hon en av Sveriges största yogabloggar.

Läs mer

Skippa dieten - Så ska du tänka kring kost och träning
Skippa dieten - Så ska du tänka kring kost och träning

September 12, 2017 0 Kommentarer

Hälsoutvecklaren Anno Eriksson vill att vi ska skippa dieterna och tänka långsiktigt. Här delar hon med sig av hur en typisk matdag kan se ut för henne själv och vilket som är hennes absolut bästa kostråd. Vi pratar även kolhydrater, IBS och hur man ska tänka för att lyckas med träningen. 

Läs mer