Jag har läst och godkänner Köpvillkoren och Sekretesspolicyn Till Kassan Fortsätt handla Produkten är lagd i kundvagnen Lägg till i kundvagn

Sassa Asli – Hälsoentreprenören med världen som sin arbetsplats

Augusti 01, 2017 0 Kommentarer

Sassa Asli – Hälsoentreprenören med världen som sin arbetsplats

För några år sedan flyttade hon till Frankrike och förälskade sig i träningen. Idag driver hon en av Sveriges största träningsbloggar, har ett eget träningsföretag online och utöver det är hon skribent, frilansare, PT och yogalärare. Vi fick en pratstund med Sassa där vi pratade om affirmationer, förebilder och hur man kan få vitare tänder med gurkmeja.

Klockan slår 11:15 och signalerna börjar gå fram. På andra sidan luren svarar Sassa och det dröjer inte länge innan hon brister ut i ett hjärtligt skratt som är väldigt smittande. Glädje och skratt blir ett signum för vårt samtal och det går inte att undvika att bli inspirerad av hennes entusiasm. Just nu befinner hon sig i Holland där hon fram tills nu bott tillsammans med hennes kille, och det är ett av de fyra länder hon hunnit bo i under de senaste 10 åren.

– Jag har alltid haft ett sug för att upptäcka världen och mitt mål har alltid varit att ha världen som min arbetsplats och att få vara fri och att jobba med vad jag vill. Jag gillar Sverige med, alla länder har något speciellt.

Hittade träningen
Sassa har sedan länge haft ett intresse för träning men det var först 2012 när hon flyttade till Nice i Frankrike hon blev förälskad i träningen på riktigt. Intresset för entreprenörskap växte även här när hon tillsammans med sin kille och bror startade ett företag. Trots att allt gick bra så kände hon att det var något som inte stämde.

– Under den här tiden mådde jag inte så bra varken fysiskt eller psykiskt. Jag började därför träna och då var det något som hände, jag kom in på en väg som jag verkligen kände var rolig. I samband med det började jag även blogga och jag kände att det var något jag ville satsa på. Efter ett tag blev jag upptäckt av tidningen ”Woman health” i Sverige och började blogga för dem.

Bloggen har sedan dess växt otroligt mycket och hon har bland annat blivit nominerad för ”Bästa hälsoblogg” i Life Blog Awards och ”Topp 10 bästa hälsobloggar” av Aftonbladet Wellness. Förutom att hon jobbar med sin blogg så har hon ett eget företag inom personlig träning online och sen driver hon konceptet Healthy Lifestyle Concept där jobb som yogalärare, skribent och frilansuppdrag ingår. Trots att hon jobbar otroligt mycket så älskar hon livsstilen.

– När man driver ett sånt här företag så finns det aldrig någon början eller slut, det är 365 dagars arbete. Det är en livsstil, mitt liv. Jag jobbar från att jag vaknar till att jag går och lägger mig i princip, det är därför det är så viktigt att jag har en fungerande struktur för mitt arbete och att jag älskar det jag gör.

Från extrem köttätare till växtbaserad kost
”Grön krämig avokadosmoothie” och ”Acai och björnbärssmoothie med crunchy kakaonibs” är rubriker jag möts av tillsammans med färgsprakande och läskande bilder på hennes blogg. Smoothies är lite utav ett signum för Sassa och på bloggen delar hon med sig utav kreativa smoothierecept. Hennes kost har dock inte alltid gått i hälsans tecken. Innan hon flyttade till Frankrike 2012 så bestod hennes kost till stor del av kött och färdigmat.

– I samband med att jag hittade träningen så ändrade jag även på kosten, jag slutade äta kött och började äta mer grönt. Det jag visar i min blogg är det som funkar för mig och om jag kan inspirera någon till att göra en smoothie då och då så är det bra. Men jag tror att alla måste lyssna inåt och känna efter vad man själv behöver. Något som funkar för mig är inte synonymt med att det funkar precis likadant för någon annan.

 Sassa Asli Smoothie

Vägen till yogalärare
Sassa valde att utbilda sig till yogalärare för cirka två år sedan. Men det var egentligen en ren slump att hon kom in på den vägen.

– Då bodde jag i Barcelona och varje dag tog jag samma väg till gymmet. Men just den här dagen valde jag att ta en annan väg. På den vägen låg en liten yogastudio som jag blev nyfiken på, jag bestämde mig helt spontant för att gå in och prata med tjejen i receptionen. Det slutade med att jag skrev upp mig på mitt första yogapass. Efter det passet var jag fast och jag började yoga otroligt mycket. Det var som pusselbiten jag hade saknat i mitt liv. Efter det valde jag att utbilda mig till yogalärare i Nice i Frankrike. Jag älskar kombinationen av styrketräning och yoga. Det kompletterar varandra väldigt bra.

Affirmationer och mantran
Fysisk träning och mental träning går hand i hand och Sassa jobbar aktivt med dem båda. I bloggen har hon ett koncept hon valt att kalla ”Monday Mantra” där hon lär ut och ger råd på hur man kan använda mantras, affirmationer och hur man skapar målbilder kring hur man vill att framtiden ska ta form.

– Det är så spännande och häftigt med affirmationer och mantras, det har varit verktyg som verkligen hjälpt mig. Det har fått mig att nå de saker jag velat uppnå. Både inom min karriär och i mitt privatliv. Den mentala träningen är lika viktig som den man utför fysiskt, när man lär sig att använda tankens kraft öppnas många nya dörrar. Jag bygger upp självförtroende med hjälp av affirmationer och mantran.

Motivation
Träningsmotivation är något många tampas med periodvis. Sassa har några knep på hur man bör tänka när motivationen inte riktigt finns där.

– Det viktigaste i egentligen allting man gör är att hitta sitt ”varför”. Varför går man och tränar? Det är grunden till att hitta rätt motivation. Om man inte vet varför man gör något så hittar man givetvis inte någon motivation. Sen finns det andra grejer som kan hjälpa motivationen, ibland kan rätt musik få mig mer motiverad, beroende på humör så kan jag lyssna på allt ifrån tyngre hip hop till pop, house och trance. Kanske inte när jag yogar dock, det hade blivit en helt annan typ av yoga, skrattar hon.

Studier har visat att fina och välsittande träningskläder kan ha positiv inverkan på motivationen, vilket Sassa håller med om.

– Jag tycker personligen att när jag har på mig ett snyggt set träningskläder så känner jag mig extra motiverad, så jag tycker det är superviktigt med rätt träningskläder. Min vardagliga stil påverkas också väldigt mycket utav träningsmodet. Jag kan matcha ett träningsplagg tillsammans med ett par jeans exempelvis.

 Sassa Asli

Ekologiska skönhetsknep
Idag finns det en djungel av hud- och skönhetsprodukter. Sassa är otroligt glad över att det kommer mer och mer ekologiska alternativ även där. Som grundregel brukar hon tänka ”kan jag äta innehållet och gör det något om det kommer i ögat”. Om det fullt utav varningstecken så avstår hon. Som kvällsrutin innan hon går och lägger sig tvättar hon rent ansiktet, tar några droppar lavendelolja i handflatorna och andas in doften för att komma ner i varv. Något hon alltid har hemma är även kokosolja.

– Kokosoljan är ju det bästa som finns, det kan man använda till nästan allt. Jag brukar få frågan om hur jag kan ha så vita tänder, det jag gör är att jag ibland blandar lite kokosolja med gurkmeja och borstar tänderna med, det är naturligt blekande. Sedan äter jag massvis utav frukt och grönt som har massa syra i sig naturligt, det hjälper också.

Kvinnliga förebilder
Sassa får mycket utav sin inspiration av människor och framförallt av starka kvinnor som vågar göra sin grej och som samtidigt inspirerar andra kvinnor till att våga. Sassas mål med sin blogg är att i sin tur kunna inspirera andra kvinnor.

– Jag vill inte att folk ska känna någon hets till att behöva se ut på ett visst sätt eller äta på ett sätt. Det viktiga är att man känner efter själv och tittar inåt och känner efter vad det är man verkligen behöver. Det handlar om att ta hand om sig själv först, för när man själv mår bra så kan man börja ge mer till andra och ha mer energi över. Jag vill inspirera folk till att våga satsa på välmående för en själv.

Om du vill läsa mer om Sassa så hittar du hennes blogg här. Om du gillar härliga smoothiebilder och fantastiska yogapositioner bör du även följa henne under namnet @sassa_asli på Instagram.

Sassa Asli Intervju

Författare: Frida Axenbrant

Bild: Sassa Asli
Också i Lifestyle

Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug
Från bloggskeptiker till toppbloggare för Elle – Möt Alexandra Kamperhaug

December 05, 2017 0 Kommentarer

Hon har gjort athleisure-stilen till sin egen och har skapat träningskonceptet "night fight". Men trots att träning alltid varit ett intresse var det inget självklart val för henne när det gällde yrkeslivet. Vi fick en pratstund med Alexandra om vad som driver henne och hur hon gick från toppjobb inom PR till toppbloggare för tidningen Elle.

Läs mer

Hon gör Sverige rikare på entreprenörer
Hon gör Sverige rikare på entreprenörer

Oktober 25, 2017 0 Kommentarer

Det kan kännas skrämmande och svårt att ta klivet ut och bli entreprenör. Det har 26-åriga Klara-Maria Mach erfarit och ägnar sig nu åt att hjälpa andra. I år har hon lagt fokus på att stötta fler kvinnor och studenter. Men kan vem som helst bli entreprenör? Vi har pratat med Klara-Maria om vad som krävs, vilka misstag man ska undvika och hur man blir proffs på att mingla.

Läs mer

Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”
Möt Josefine Bengtsson: ”Människans största rädsla är att möta sig själv, på riktigt.”

Oktober 11, 2017 0 Kommentarer

Hon gjorde det som många bara drömmer om att våga. Vad andra tänkte och tyckte spelade ingen roll när Josefine Bengtsson lämnade karriären för att satsa helhjärtat på yogan. Idag driver hon en av Sveriges största yogabloggar.

Läs mer